sastojci

  • 150 g crvene leće
  • 1 luk
  • 150 g mrkve
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Umak

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica currya u prahu
  • 1 čili papričica ili malo ljute paprike u prahu
  • 250 ml mesnog temeljca
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice maslinovog ulja

Način pripreme

01

Leću dobro isperite pod mlazom vode. Stavite leću i 500 ml vode u manju posudu i pustite da zakipi. Kad zakipi, smanjite vatru i uz stalno miješanje pričekajte da se leća pretvori u pire, a tekućina iz nje ishlapi.

02

Kada je leća kuhana ostavite je da se ohladi. U ohlađenu crvenu leću dodajte očišćenu naribanu mrkvu, zobene pahuljice, sitno sjeckani list peršina i sitno sjeckani luk. Smjesu posolite, popaprite, sve dobro promiješajte i rukama zamijesite u jednoličnu smjesu. Ostavite da se smjesa 20 minuta hladi u hladnjaku. Od ohlađene smjese napravite manje kuglice.

03

U zagrijanu tavu stavite ulje i pržite okruglice 10 minuta, tako da dobiju boju sa svih strana. Maknite okruglice u zdjelu, a u istoj tavi pripremite umak. Dodajte u tavu malo ulja i popržite nasjeckani luk, kad omekša dodajte protisnuti češnjak, žlicu currya i nasjeckanu ljutu papriku i miješajte na jakoj vatri minutu. Dodajte mesni temeljac i kokosovo mlijeko, vratite okruglice i sve skupa kuhajte još 10 minuta. 

Okruglice formirajte vlažnim rukama kako vam se smjesa ne bi lijepila za dlanove.​

podijeli

Proizvodi iz recepta