sastojci

  • 1 kg njoka
  • 60 g luka
  • 150 g crvenog radiča
  • 100 g kuhanog slanutka iz limenke
  • 100 g ricotte
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 0.5 žličice čili praha
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Njoke skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih, prelijte uljem i ostavite sa strane. Slanutku dodajte vrhnje za kuhanje, dobro ga usitnite štapnim mikserom i ostavite sa strane.

02

Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezan luk do zlatnožute boje. Dodajte vrlo sitno nasjeckan radič i pirjajte ga dok ne povene. Dodajte usitnjen slanutak, ricottu, čili prah i miješajte dok ne zakuha pa kuhajte oko 2 - 3 minute na laganoj vatri.

03

Posolite i popaprite, dodajte kuhane njoke i lagano kuhajte još 2 minute. Poslužite toplo.

U umak možete dodati i začinsko bilje po želji.

podijeli