Njoki s radičem i ricottom
sastojci
- 1 kg njoka
- 60 g luka
- 150 g crvenog radiča
- 100 g kuhanog slanutka iz limenke
- 100 g ricotte
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 50 g maslaca
- 2 žlice ulja
- 0.5 žličice čili praha
- sol
- papar
Način pripreme
01
Njoke skuhajte u blago posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite ih, prelijte uljem i ostavite sa strane. Slanutku dodajte vrhnje za kuhanje, dobro ga usitnite štapnim mikserom i ostavite sa strane.
02
Na zagrijanome maslacu popržite sitno narezan luk do zlatnožute boje. Dodajte vrlo sitno nasjeckan radič i pirjajte ga dok ne povene. Dodajte usitnjen slanutak, ricottu, čili prah i miješajte dok ne zakuha pa kuhajte oko 2 - 3 minute na laganoj vatri.
03
Posolite i popaprite, dodajte kuhane njoke i lagano kuhajte još 2 minute. Poslužite toplo.
U umak možete dodati i začinsko bilje po želji.