Muffini s gljivama, mladim lukom i bosiljkom
sastojci
- 350 g šampinjona
- 150 g mladog luka
- 1 režanj češnjaka
- 30 ml maslinovog ulja
- sol, papar
- 4-5 listića bosiljka
- 3 jaja
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 ml kiselog vrhnja
- 150 g gaude
Način pripreme
Šampinjone narežite na kockice, mladi luk na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela, sitno nasjeckajte češnjak.
Jaja razmutite s oba vrhnja, dodajte ribanu gaudu, posolite.
Bijeli dio mladog luka popržite na maslinovom ulju, dodajte češnjak i popržite kratko samo da zabijeli, dodajte kockice šampinjona i pirjajte da tekućina ispari.
Na kraju začinite solju i paprom i dodajte zeleni dio mladog luka, pustite da se ohladi.
U kalupe stavite papirnate košarice. Na dno svake košarice stavite malo umaka od jaja, zatim dodajte gljive, završite umakom.
Pecite na 180 °C oko 15 – 20 minuta. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim bosiljkom. Poslužite vruće.
Za bolji okus, gljive zalijte s 50 ml bijelog vina i pirjajte dok vino ne ispari.