Muffini s gljivama, mladim lukom i bosiljkom

sastojci

  • 350 g šampinjona
  • 150 g mladog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 4-5 listića bosiljka
  • 3 jaja
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 150 g gaude

Način pripreme

01

Šampinjone narežite na kockice, mladi luk na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela, sitno nasjeckajte češnjak.

02

Jaja razmutite s oba vrhnja, dodajte ribanu gaudu, posolite.

03

Bijeli dio mladog luka popržite na maslinovom ulju, dodajte češnjak i popržite kratko samo da zabijeli, dodajte kockice šampinjona i pirjajte da tekućina ispari.

04

Na kraju začinite solju i paprom i dodajte zeleni dio mladog luka, pustite da se ohladi.

05

U kalupe stavite papirnate košarice. Na dno svake košarice stavite malo umaka od jaja, zatim dodajte gljive, završite umakom.

06

Pecite na 180 °C oko 15 – 20 minuta. Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim bosiljkom. Poslužite vruće.

Za bolji okus, gljive zalijte s 50 ml bijelog vina i pirjajte dok vino ne ispari.

podijeli