sastojci

Tijesto:

  • 150 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 2 žličice kiselog vrhnja
  • 0.25 žličice soli
  • 1 žumanjak

Nadjev:

  • 350 g mladog luka
  • 1 žlica maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 150 g svježeg sira
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 50 g naribanog parmezana
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • 0.5 žličice svježe mljevenog papra
  • 0.5 žličice mljevene kurkume
  • 0.5 žličice soli

Dodatno:

  • 300 g mini rajčica
  • 1 šaka listova bosiljka

Način pripreme

01

Sastojke za tijesto stavite u zdjelu i kratko mijesite pa oblikujte u kuglu. Omotajte kuglu tijesta prozirnom folijom i stavite je u hladnjak na 30 minuta, da se ohladi i stegne.

02

Za to vrijeme pripremite nadjev. U tavi zagrijte maslac, dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sotirajte 5 - 7 minuta. Zatim dodajte svježe mljeveni papar i nasitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa nakon minutu maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

03

U zdjeli umutite jaja, dodajte sir, vrhnje, kurkumu, parmezan i vlasac, a zatim dodajte i ohlađeni mladi luk, posolite pa sve dobro promiješajte.

04

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

05

Ohlađeno tijesto tanko razvaljate, modlom izrežite krugove tijesta i njima obložite kalupe za mini tartove. Dno tijesta vilicom izbodite na nekoliko mjesta, zatim po njemu rasporedite nadjev i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 25 minuta na 180 °C. Poslužite s mini rajčicama i bosiljkom.

podijeli