Mini tartovi s mladim lukom
sastojci
Tijesto:
- 150 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 2 žličice kiselog vrhnja
- 0.25 žličice soli
- 1 žumanjak
Nadjev:
- 350 g mladog luka
- 1 žlica maslaca
- 2 češnja češnjaka
- 2 jaja
- 150 g svježeg sira
- 100 ml kiselog vrhnja
- 50 g naribanog parmezana
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 0.5 žličice svježe mljevenog papra
- 0.5 žličice mljevene kurkume
- 0.5 žličice soli
Dodatno:
- 300 g mini rajčica
- 1 šaka listova bosiljka
Način pripreme
Sastojke za tijesto stavite u zdjelu i kratko mijesite pa oblikujte u kuglu. Omotajte kuglu tijesta prozirnom folijom i stavite je u hladnjak na 30 minuta, da se ohladi i stegne.
Za to vrijeme pripremite nadjev. U tavi zagrijte maslac, dodajte mladi luk narezan na kolutiće i sotirajte 5 - 7 minuta. Zatim dodajte svježe mljeveni papar i nasitno nasjeckani češnjak, promiješajte pa nakon minutu maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U zdjeli umutite jaja, dodajte sir, vrhnje, kurkumu, parmezan i vlasac, a zatim dodajte i ohlađeni mladi luk, posolite pa sve dobro promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
Ohlađeno tijesto tanko razvaljate, modlom izrežite krugove tijesta i njima obložite kalupe za mini tartove. Dno tijesta vilicom izbodite na nekoliko mjesta, zatim po njemu rasporedite nadjev i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite oko 25 minuta na 180 °C. Poslužite s mini rajčicama i bosiljkom.