Mini quiche s cheddar sirom i porilukom
sastojci
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
- 150 g poriluka
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- papar
Tijesto:
- 175 g oštrog brašna
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- sol
Royal umak:
- 100 ml kiselog vrhnja
- 100 ml slatkog vrhnja
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 100 g ribanog cheddar sira
- 20 g ribanog Grana Padana
- 2-3 grančice timijana
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jajeta i soli zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvaljajte između 2 komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite i obložite maslacem namazane kalupe.
Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, pospite suhim grahom i pecite 5 – 6 minuta na 180 °C.
Poriluk narežite na kockice, popržite na maslinovu ulju 2 minute, začinite solju i paprom, ohladite. Zamutite oba vrhnja s jajima, dodajte ribani sir.
Maknite grah i foliju s tijesta, rasporedite poriluk, zalijte umakom od vrhnja, jaja i sira, vratite u pećnicu na još 15 – 18 minuta. Dodajte grančice timijana i poslužite.
Pripazite da nadjev nije previše vlažan jer će u protivnom tijesto ispasti gnjecavo.