Mini quiche s cheddar sirom i porilukom


sastojci

  • 40 g maslaca za mazanje kalupa
  • 150 g poriluka
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 175 g oštrog brašna
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • sol
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 100 g ribanog cheddar sira
  • 20 g ribanog Grana Padana
  • 2-3 grančice timijana

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jajeta i soli zamijesite prhko tijesto. Tijesto razvaljajte između 2 komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, izrežite i obložite maslacem namazane kalupe. 

02

Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, pospite suhim grahom i pecite 5 – 6 minuta na 180 °C. 

03

Poriluk narežite na kockice, popržite na maslinovu ulju 2 minute, začinite solju i paprom, ohladite. Zamutite oba vrhnja s jajima, dodajte ribani sir. 

04

Maknite grah i foliju s tijesta, rasporedite poriluk, zalijte umakom od vrhnja, jaja i sira, vratite u pećnicu na još 15 – 18 minuta. Dodajte grančice timijana i poslužite.

Pripazite da nadjev nije previše vlažan jer će u protivnom tijesto ispasti gnjecavo.

podijeli

Proizvodi iz recepta