Luksuzna pita od losos pastrve
sastojci
- 600-800 g fileta losos pastrve
- 800 g krumpira
- 200 g graška
- 150 g gauda sira
- 1 jaje
- sol
- 80 ml maslinova ulja
Način pripreme
01
Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Filet losos pastrve narežite na komadiće, posolite i popecite na maslinovom ulju, odložite sa strane.
02
U istoj tavi minutu blanširajte grašak. Kuhani krumpir zgnječite, pustite da se prohladi, umiješajte jaje i posolite. Odvojite trećinu pirea, u preostalo umiješajte grašak i ribu.
03
Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, dodajte mješavinu krumpira i ribe, pokrijte preostalim pireom, pospite ribanom gaudom, zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C do željene boje, 10 – 15 minuta.
Za pripremu jela koristite krumpir namijenjen kuhanju koji pronađite na policama SPAR-a.