luksuzna pita od lososa i pastrve

Luksuzna pita od losos pastrve

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

  • 600-800 g fileta losos pastrve
  • 800 g krumpira
  • 200 g graška
  • 150 g gauda sira
  • 1 jaje
  • sol
  • 80 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Filet losos pastrve narežite na komadiće, posolite i popecite na maslinovom ulju, odložite sa strane.

02

U istoj tavi minutu blanširajte grašak. Kuhani krumpir zgnječite, pustite da se prohladi, umiješajte jaje i posolite. Odvojite trećinu pirea, u preostalo umiješajte grašak i ribu.

03

Posudu za pečenje premažite maslinovim uljem, dodajte mješavinu krumpira i ribe, pokrijte preostalim pireom, pospite ribanom gaudom, zapecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C do željene boje, 10 – 15 minuta.

Za pripremu jela koristite krumpir namijenjen kuhanju koji pronađite na policama SPAR-a.

podijeli