Lisnato tijesto sa šampinjonima, tikvicama i mini rajčicom
sastojci
- 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 160 g mini rajčica
- 100 g krupnih šampinjona
- 150-200 g tikvica
- 40 ml maslinova ulja
- sol
- papar
- origano
- sezam
Način pripreme
Raširite tijesto, premažite ga maslinovim uljem i razrežite na pravokutnike 5 x 9 cm. Rajčice raspolovite, tikvice i šampinjone narežite na tanke ploške.
Na trećinu tijesta stavite ploške gljiva, začinite solju i paprom. Na drugu trećinu stavite ploške tikvica, posolite i pospite sezamom. Na preostalo tijesto stavite polovice rajčice, posolite, pospite origanom ili sitno sjeckanim bosiljkom.
Pecite oko 10 minuta u predgrijanoj pećnici na 210 °C. Poslužite toplo.
Povrće začinite dobro kako bi moglo razviti primamljiv okus.