Lisnato tijesto sa šampinjonima, tikvicama i mini rajčicom

sastojci

  • 2 x 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 160 g mini rajčica
  • 100 g krupnih šampinjona
  • 150-200 g tikvica
  • 40 ml maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • origano
  • sezam

Način pripreme

01

Raširite tijesto, premažite ga maslinovim uljem i razrežite na pravokutnike 5 x 9 cm. Rajčice raspolovite, tikvice i šampinjone narežite na tanke ploške. 

02

Na trećinu tijesta stavite ploške gljiva, začinite solju i paprom. Na drugu trećinu stavite ploške tikvica, posolite i pospite sezamom. Na preostalo tijesto stavite polovice rajčice, posolite, pospite origanom ili sitno sjeckanim bosiljkom. 

03

Pecite oko 10 minuta u predgrijanoj pećnici na 210 °C. Poslužite toplo.

Povrće začinite dobro kako bi moglo razviti primamljiv okus.

podijeli

Proizvodi iz recepta