Leća i slanutak u umaku od rajčice
sastojci
- 1 limenka leće (400 g)
- 1 limenka slanutka (400 g)
- 140 g luka
- 400 g sjeckane rajčice
- 200 ml pasirane rajčice
- 2 žličice naribanog đumbira
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica mljevene paprike
- 1 žličica mljevenog kima
- 0.5 žličice mljevenih sjemenki korijandra
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 1 žlica soka limete
- 2 žličice naribane korice limete
- sol i papar
Način pripreme
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i pržite ga do zlatnožute boje. Dodajte naribani đumbir i kratko pržite. Ulijte pasiranu rajčicu, dodajte sjeckanu rajčicu, kim, mljeveni korijandar, mljevenu papriku, naribanu koricu limete, posolite i popaprite. Kuhajte oko 15 minuta na srednje jakoj vatri.
Dodajte ocijeđene i isprane leću i slanutak te sok limete i kuhajte na laganoj vatri još oko pet minuta.
Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.
Leća sadrži mnoge vitamine, minerale i kompleksne ugljikohidrate koji potiču dobro raspoloženje.