Lazanje od tikve i brokule s pinjolima
sastojci
- 500 g svježeg tijesta za lazanje
- 600 g hokaido tikve
- 200 g brokule
- 60-80 ml maslinovog ulja
- 7 g soli
- 200 g gauda sira
- 100 g margarina
- 60 g brašna
- 500 ml mlijeka
- 0.1 g ribanog muškatnog oraščića
- 30 g pinjola
Način pripreme
Najprije pripremite bešamel umak, na 60 g margarina svijetlo popržite brašno, dodajte postupno mlijeko stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite s 5 g soli i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.
Tikvu ogulite, odstranite koštice, naribajte i pirjajte na maslinovom ulju 5 minuta, posolite. Brokulu očistite i kratko blanširajte, narežite cvjetove na ploške. Pinjole kratko tostirajte u tavi.
Posudu za pečenje premažite preostalim margarinom, stavite na dno nekoliko žlica bešamela, zatim red tijesta, red tikve, dodajte nekoliko komadiće brokule, ponovno red tijesta, tikve i brokule, zatim premažite bešamelom i pospite s pola količine ribane gaude. Ponovite red tijesta i povrća, završite bešamelom i ribanom gaudom, pospite tostiranim pinjolima.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.