sastojci

  • 500 g svježeg tijesta za lazanje
  • 600 g hokaido tikve
  • 200 g brokule
  • 60-80 ml maslinovog ulja
  • 7 g soli
  • 200 g gauda sira
  • 100 g margarina
  • 60 g brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 0.1 g ribanog muškatnog oraščića
  • 30 g pinjola

Način pripreme

01

Najprije pripremite bešamel umak, na 60 g margarina svijetlo popržite brašno, dodajte postupno mlijeko stalno miješajući da ne nastanu grudice, začinite s 5 g soli i ribanim muškatnim oraščićem, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta.

02

Tikvu ogulite, odstranite koštice, naribajte i pirjajte na maslinovom ulju 5 minuta, posolite. Brokulu očistite i kratko blanširajte, narežite cvjetove na ploške. Pinjole kratko tostirajte u tavi.

03

Posudu za pečenje premažite preostalim margarinom, stavite na dno nekoliko žlica bešamela, zatim red tijesta, red tikve, dodajte nekoliko komadiće brokule, ponovno red tijesta, tikve i brokule, zatim premažite bešamelom i pospite s pola količine ribane gaude. Ponovite red tijesta i povrća, završite bešamelom i ribanom gaudom, pospite tostiranim pinjolima.

04

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta. 

podijeli