Kvinoja s umakom od celera i ricotta sira

sastojci

  • 200 g kvinoje
  • 200 g mrkve
  • 400 g celera
  • 200 g ricotta sira
  • 40 g maslaca
  • 40 g baby špinata
  • 50 ml mlijeka
  • sol

Način pripreme

01

Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Kvinoju kuhajte desetak minuta u dvostrukom omjeru blago posoljene vode zajedno s mrkvom, ostavite poklopljeno da odstoji još 5 – 10 minuta. 

02

U međuvremenu celer ogulite, narežite na komade. Odvojite jedan komad, krupno naribajte, odložite sa strane za dekoraciju jela. Celer prelijte mlijekom, dodajte vode da je pokriveno, posolite i kuhajte da omekša.

03

Blendajte celer uz dodatak maslaca, na kraju umiješajte ricottu. Kvinoju s umakom od celera ukrasite listićima špinata i rezancima ribanog celera, poslužite.

podijeli