Kvinoja s umakom od celera i ricotta sira
sastojci
- 200 g kvinoje
- 200 g mrkve
- 400 g celera
- 200 g ricotta sira
- 40 g maslaca
- 40 g baby špinata
- 50 ml mlijeka
- sol
Način pripreme
01
Mrkvu ogulite i sitno naribajte. Kvinoju kuhajte desetak minuta u dvostrukom omjeru blago posoljene vode zajedno s mrkvom, ostavite poklopljeno da odstoji još 5 – 10 minuta.
02
U međuvremenu celer ogulite, narežite na komade. Odvojite jedan komad, krupno naribajte, odložite sa strane za dekoraciju jela. Celer prelijte mlijekom, dodajte vode da je pokriveno, posolite i kuhajte da omekša.
03
Blendajte celer uz dodatak maslaca, na kraju umiješajte ricottu. Kvinoju s umakom od celera ukrasite listićima špinata i rezancima ribanog celera, poslužite.