Krumpir zapečen sa sirom, ružmarinom i peršinom
sastojci
- 1 kg krumpira
- 300 g gauda sira
- 50 g ribanog parmezana
- 8 g soli
- 0.5 g češnjaka u granulama
- 0.4 g papra
- 20 g listića peršina
- 10 g svježeg ružmarina
- 1 limun
Način pripreme
Krumpir skuhajte u ljusci. U međuvremenu gaudu narežite na kockice, sitno nasjeckajte listiće peršina i ružmarina. Kuhani krumpir stavite u lim na papir za pečenje, lagano ga nagnječite i ogulite koru s gornje strane.
Krumpire posolite, u svaki utisnite nekoliko kockica gaude, začinite svježe mljevenim paprom, pospite ribanim parmezanom, zapecite u pećnici na 180 °C 6 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i ružmarinom i poslužite uz kriške limuna.
Uz gaudu, kao nadjev može poslužiti i svježi sir pomiješan sa začinskim biljem