krumpir zapecen sa sirom

Krumpir zapečen sa sirom, ružmarinom i peršinom

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 300 g gauda sira
  • 50 g ribanog parmezana
  • 8 g soli
  • 0.5 g češnjaka u granulama
  • 0.4 g papra
  • 20 g listića peršina
  • 10 g svježeg ružmarina
  • 1 limun

Način pripreme

01

Krumpir skuhajte u ljusci. U međuvremenu gaudu narežite na kockice, sitno nasjeckajte listiće peršina i ružmarina. Kuhani krumpir stavite u lim na papir za pečenje, lagano ga nagnječite i ogulite koru s gornje strane.

02

Krumpire posolite, u svaki utisnite nekoliko kockica gaude, začinite svježe mljevenim paprom, pospite ribanim parmezanom, zapecite u pećnici na 180 °C 6 minuta. Pospite sjeckanim peršinom i ružmarinom i poslužite uz kriške limuna.

Uz gaudu, kao nadjev može poslužiti i svježi sir pomiješan sa začinskim biljem

podijeli

Proizvodi iz recepta