Kruh u tavi s artičokama, špinatom i sirom

sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 6 g soli
  • 5 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 80 ml maslinova ulja
  • 200-250 ml mlake vode
  • 50 g maslaca za mazanje
  • 400 g mariniranih artičoka
  • 200 g baby špinata
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g mozzarelle
  • 40 g ribanog parmezana
  • 180 g kiselog vrhnja
  • sol

Način pripreme

01

Namrvite kvasac u malo toplog mlijeka uz dodatak šećera i žlice brašna, ostavite na toplom desetak minuta. Brašnu dodajte kvasac, mlijeko, ulje i sol, počnite mijesiti tijesto uz postupno dodavanje mlake vode.

02

Tijesto pokrijte čistim ubrusom i ostavite na toplom da se diže sat vremena. U međuvremenu grubo narežite listove špinata, narežite artičoke, sitno nasjeckajte češnjak.

03

Zamiješajte artičoke, špinat i češnjak s vrhnjem, posolite i dodajte ribani parmezan. Tijesto oblikujte u krug s tankom sredinom i debljim rubovima (rukama izvlačite tijesto od sredine prema rubu), stavite u tavu premazanu maslacem.

04

U sredinu stavite pripremljen nadjev, rubove tijesta premažite maslacem, pospite ribanom mozzarellom, pecite na 200 °C oko 15 minuta.

Tijesto možete oblikovati i u manje loptice pa slagati jednu do druge.

podijeli