sastojci

  • 250 g makarona
  • 200 ml zobenog vrhnja za kuhanje
  • 200 g graška
  • 150 g mrkve
  • 150 g celera
  • 2 režnja češnjaka
  • malo naribanog muškatnog oraščića
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista

Način pripreme

01

U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama na ambalaži. Ocijedite, ali dio vode od kuhanja sačuvajte. Mrkvu i celer ogulite i narežite na kockice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte.

02

U posoljenoj vodi skuhajte grašak, mrkvu i celer pazeći da se povrće ne prekuha. Ocijedite i vratite u lonac u kojem se povrće i kuhalo. Povrću dodajte tjesteninu, prelijte zobenim vrhnjem, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala (oko 100 ml), dodajte češnjak, muškatni oraščić, po potrebi još malo posolite i samo kratko prokuhajte.

03

Maknite s vatre, pospite peršinovim listom i odmah poslužite.

Gotovu tjesteninu prije posluživanja pospite s 2 žlice naribanog Grana Padana.

podijeli

Proizvodi iz recepta