Kremasti makaroni s povrćem
sastojci
- 250 g makarona
- 200 ml zobenog vrhnja za kuhanje
- 200 g graška
- 150 g mrkve
- 150 g celera
- 2 režnja češnjaka
- malo naribanog muškatnog oraščića
- 1 žličica soli
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
Način pripreme
U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu prema uputama na ambalaži. Ocijedite, ali dio vode od kuhanja sačuvajte. Mrkvu i celer ogulite i narežite na kockice, češnjak očistite i sitno nasjeckajte.
U posoljenoj vodi skuhajte grašak, mrkvu i celer pazeći da se povrće ne prekuha. Ocijedite i vratite u lonac u kojem se povrće i kuhalo. Povrću dodajte tjesteninu, prelijte zobenim vrhnjem, dodajte malo vode u kojoj se tjestenina kuhala (oko 100 ml), dodajte češnjak, muškatni oraščić, po potrebi još malo posolite i samo kratko prokuhajte.
Maknite s vatre, pospite peršinovim listom i odmah poslužite.
Gotovu tjesteninu prije posluživanja pospite s 2 žlice naribanog Grana Padana.