Kozice sa špagetima od tikvica
sastojci
- 500 g repova kozica
- 40 ml maslinova ulja
- 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
- 2 češnja češnjaka
- 150 ml bijelog vina
- 500 g tikvica
- 0.5 žličice soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 2 žlice limunova soka
- 40 ml naribanog parmezana
Način pripreme
01
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodaje repove kozica pa promiješajte. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, 1 žlicu nasjeckanih listića peršina, opet promiješajte i prelijte bijelim vinom.
02
Kad alkohol ispari, nakon 3 - 4 minute, dodajte tikvice narezane, odnosno naribane na dugačke, tanke trakice, posolite i popaprite, prelijte limunovim sokom pa sve pirjajte 5 - 7 minuta.
03
Nakon toga maknite s vatre, pospite naribanim parmezanom i preostalim nasjeckanim listićima peršina. Promiješajte i odmah poslužite.