Shrimp and zucchini noodles or zoodles pasta with parmesan and chili flakes cooked in a cast iron pan
© Copyright (c) 2021 Elena Veselova/Shutterstock. No use without permission.

Kozice sa špagetima od tikvica

sastojci

  • 500 g repova kozica
  • 40 ml maslinova ulja
  • 2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml bijelog vina
  • 500 g tikvica
  • 0.5 žličice soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 2 žlice limunova soka
  • 40 ml naribanog parmezana

Način pripreme

01

U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodaje repove kozica pa promiješajte. Zatim dodajte nasjeckani češnjak, 1 žlicu nasjeckanih listića peršina, opet promiješajte i prelijte bijelim vinom.

02

Kad alkohol ispari, nakon 3 - 4 minute, dodajte tikvice narezane, odnosno naribane na dugačke, tanke trakice, posolite i popaprite, prelijte limunovim sokom pa sve pirjajte 5 - 7 minuta.

03

Nakon toga maknite s vatre, pospite naribanim parmezanom i preostalim nasjeckanim listićima peršina. Promiješajte i odmah poslužite.

podijeli