Kimchi s cvjetačom
sastojci
- 1 kg cvjetače, očišćene, natrgane na cvjetiće
- 2 žličice himalajske soli
- 2 l vode
- 2 žlice rižinog brašna
- 2 žlice smeđeg šećera
- 300 g rotkve
- 200 g mrkve
- 5 kom mladog luka
- šaka nasjeckanog vlasca
- 7 režnjeva češnjaka
- 2 žličice naribanog đumbira
- 2 žlice ribljeg umaka
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 0.5 žličice ljute mljevene paprike
Način pripreme
Operite pripremljenu cvjetaču u hladnoj vodi. Ocijedite, posolite i ostavite u posudi 2 sata. Svakih 30 minuta promiješajte.
Za to vrijeme pripremite smjesu za kimchi. U 2 l hladne vode dodajte 2 žlice rižinog brašna, promiješajte i kuhajte 10 minuta.
Dodajte 2 žlice smeđeg šećera, pustite da prokuha, a zatim maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
Mrkvu, rotkvu i mladi luk tanko nasjeckajte na prutiće pa dodajte u kimchu pastu, dobro promiješajte, dodajte protisnuti češnjak i đumbir, riblji umak i slatku i ljutu papriku.
Isperite cvjetaču i dodajte u kimchi smjesu, promiješajte da se svaki cvjetić obloži začinima pa stavite u staklenku.
Čuvajte zatvoreno.
Kimchi se tradicionalno priprema s kupusom pa na isti način i njega možete pripremiti.