sastojci

  • 1 kg cvjetače, očišćene, natrgane na cvjetiće
  • 2 žličice himalajske soli
  • 2 l vode
  • 2 žlice rižinog brašna
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 300 g rotkve
  • 200 g mrkve
  • 5 kom mladog luka
  • šaka nasjeckanog vlasca
  • 7 režnjeva češnjaka
  • 2 žličice naribanog đumbira
  • 2 žlice ribljeg umaka
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • 0.5 žličice ljute mljevene paprike

Način pripreme

01

Operite pripremljenu cvjetaču u hladnoj vodi. Ocijedite, posolite i ostavite u posudi 2 sata. Svakih 30 minuta promiješajte.

02

Za to vrijeme pripremite smjesu za kimchi. U 2 l hladne vode dodajte 2 žlice rižinog brašna, promiješajte i kuhajte 10 minuta.

03

Dodajte 2 žlice smeđeg šećera, pustite da prokuha, a zatim maknite s vatre i ostavite da se ohladi.

04

Mrkvu, rotkvu i mladi luk tanko nasjeckajte na prutiće pa dodajte u kimchu pastu, dobro promiješajte, dodajte protisnuti češnjak i đumbir, riblji umak i slatku i ljutu papriku.

05

Isperite cvjetaču i dodajte u kimchi smjesu, promiješajte da se svaki cvjetić obloži začinima pa stavite u staklenku.

06

Čuvajte zatvoreno.

Kimchi se tradicionalno priprema s kupusom pa na isti način i njega možete pripremiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta