
sastojci
- 200 g riže
- 500 ml mlijeka
- 60 g meda
- 500 g buće
- 40 g očišćenih bučinih sjemenki
- 40 g oraha
- 300 ml grčkog jogurta
- 1 štapić cimeta
- sok jedne naranče
- prstohvat soli
Način pripreme
Buču raspolovite, očistite je od sjemenki i ogulite. Četvrtinu buče sitno naribajte, dodajte u mlijeko te prokuhajte sa štapićem cimeta. U kipuće mlijeko dodajte rižu, prstohvat soli i kuhajte miješajući 25 - 30 minuta, dok ne dobijete ljepljivu kašu. Gotovu kašu ohladite i začinite s pola količine meda i narančinog soka.
Preostalu buču narežite na kocke i pecite ih pola sata u pećnici na 170 °C. Pečenu buču izmiksajte štapnim mikserom i začinite preostalim medom i narančinim sokom.
Kašu rasporedite u zdjelice, dodajte kremu od buče, jogurt, pospite orasima i očišćenim sjemenkama buče pa poslužite.
Narančin sok pojačat će okus buče, cimet će je dodatno aromatizirati, a med zdravo zasladiti.
Proizvodi iz recepta
