Kaša od riže s kremom od buče i grčkim jogurtom

sastojci

  • 200 g riže
  • 500 ml mlijeka
  • 60 g meda
  • 500 g buće
  • 40 g očišćenih bučinih sjemenki
  • 40 g oraha
  • 300 ml grčkog jogurta
  • 1 štapić cimeta
  • sok jedne naranče
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Buču raspolovite, očistite je od sjemenki i ogulite. Četvrtinu buče sitno naribajte, dodajte u mlijeko te prokuhajte sa štapićem cimeta. U kipuće mlijeko dodajte rižu, prstohvat soli i kuhajte miješajući 25 - 30 minuta, dok ne dobijete ljepljivu kašu. Gotovu kašu ohladite i začinite s pola količine meda i narančinog soka.

02

Preostalu buču narežite na kocke i pecite ih pola sata u pećnici na 170 °C. Pečenu buču izmiksajte štapnim mikserom i začinite preostalim medom i narančinim sokom.

03

Kašu rasporedite u zdjelice, dodajte kremu od buče, jogurt, pospite orasima i očišćenim sjemenkama buče pa poslužite.

Narančin sok pojačat će okus buče, cimet će je dodatno aromatizirati, a med zdravo zasladiti.

podijeli

Proizvodi iz recepta