Kanapei s pečenom paprikom i humusom

sastojci

  • 200 g crnog integralnoga kruha ili raženi (izaberite nešto na policama SPARA)
  • 800 g crvene rog paprike
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • sol
  • 50 g oraha
  • 50 g indijskih oraščića
  • 500 g humusa
  • nekoliko listića mente

Način pripreme

01

Paprike poslažite u posudu za pečenje i pecite ih 15 minuta na 220 °C. Potom ih prebacite u zdjelu i posolite. Pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite 10 minuta da se napare. Nakon toga ih ogulite, odstranite im peteljke i sjemenke pa ih sameljite.

02

Na maslinovu ulju pržite samljevenu papriku 20 minuta, a pri kraju dodajte sitno nasjeckani češnjak. Maknite s vatre pa dodajte mljevene orahe i indijski oraščić i izmiksajte u kremu.

03

Šnite kruha poslažite u pravokutni kalup na razvlačenje, premažite kremom od paprike, zatim stavite sloj humusa i ostavite u hladnjaku da se stegne. Ako želite, pokapajte maslinovim uljem i poslužite uz dodatak listića mente.

Ako ne volite humus, upotrijebite kremu od pečenih patlidžana.

podijeli