
Kanapei s pečenom paprikom i humusom
sastojci
- 200 g crnog integralnoga kruha ili raženi (izaberite nešto na policama SPARA)
- 800 g crvene rog paprike
- 2 češnja češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- sol
- 50 g oraha
- 50 g indijskih oraščića
- 500 g humusa
- nekoliko listića mente
Način pripreme
Paprike poslažite u posudu za pečenje i pecite ih 15 minuta na 220 °C. Potom ih prebacite u zdjelu i posolite. Pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite 10 minuta da se napare. Nakon toga ih ogulite, odstranite im peteljke i sjemenke pa ih sameljite.
Na maslinovu ulju pržite samljevenu papriku 20 minuta, a pri kraju dodajte sitno nasjeckani češnjak. Maknite s vatre pa dodajte mljevene orahe i indijski oraščić i izmiksajte u kremu.
Šnite kruha poslažite u pravokutni kalup na razvlačenje, premažite kremom od paprike, zatim stavite sloj humusa i ostavite u hladnjaku da se stegne. Ako želite, pokapajte maslinovim uljem i poslužite uz dodatak listića mente.
Ako ne volite humus, upotrijebite kremu od pečenih patlidžana.
Proizvodi iz recepta
