
Juha s grahoricama i žitaricama
sastojci
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 dl maslinova ulja
- 500 g mješavine grahorica i žitarica (namačite ih u hladnoj vodi preko noći)
- 1 l povrtnog temeljca (2 kocke za povrtnu juhu)
- sol
- papar
- 3 lista lovora
- 1 grančica timijana (ili pola žlice sušenog)
- 1 dl vode
Način pripreme
01
Izrežite luk i češnjak na komadiće, ubacite ih u blender i dolijte vodu. Usitnite.
02
Dobivenu smjesu prebacite u zagrijani lonac s maslinovim uljem i dinstajte desetak minuta.
03
Dodajte ocijeđene grahorice i žitarice pa sve pirjajte 5 minuta.
04
Zalijte povrtnim temeljcem, dodajte lovorov list, timijan, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri jedan sat.
Proizvodi iz recepta
