Juha s grahoricama i žitaricama

sastojci

  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 dl maslinova ulja
  • 500 g mješavine grahorica i žitarica (namačite ih u hladnoj vodi preko noći)
  • 1 l povrtnog temeljca (2 kocke za povrtnu juhu)
  • sol
  • papar
  • 3 lista lovora
  • 1 grančica timijana (ili pola žlice sušenog)
  • 1 dl vode

Način pripreme

01

Izrežite luk i češnjak na komadiće, ubacite ih u blender i dolijte vodu. Usitnite.

02

Dobivenu smjesu prebacite u zagrijani lonac s maslinovim uljem i dinstajte desetak minuta.

03

Dodajte ocijeđene grahorice i žitarice pa sve pirjajte 5 minuta.

04

Zalijte povrtnim temeljcem, dodajte lovorov list, timijan, sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri jedan sat.

podijeli