Jednostavne prokulice sa šampinjonima
sastojci
- 400 g prokulica
- 250 g šampinjona
- 1 manji luk
- 1 režanj češnjaka
- 100 g lješnjaka
- 0.5 žličice soli
- prstohvat papra
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 ml vode
- 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
Način pripreme
Prokulice očistite, operite i posušite. Šampinjone očistite i narežite na manje komade. U tavi tostirajte lješnjake dok ne dobiju lijepu boju, maknite ih na tanjur, a u istoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno nasjeckani luk i pržite 2 minute.
Dodajte prokulice i pržite uz povremeno miješanje oko 5 minuta, dodajte malo vode pa nastavite pirjati još 5 minuta. Dodajte pripremljene šampinjone i protisnuti češnjak pa pirjajte sve skupa još 10 minuta.
Posolite, popaprite i prije posluživanja dodajte tostirane lješnjake i nasjeckani peršinov list.
Kako bi se prokulice bolje termički obradile, svaku u korijenu, gdje su najtvrđe, nožem lagano zarežite u križić.