Galetta s rajčicama i sirom
sastojci
- 250 g heljdinog brašna
- 1 jaje
- 500 ml vode
- 120 ml maslinovog ulja
- 23 g soli
- 800 g rajčice mini šljivar
- 200 g mladog luka
- 200 g Grana Padano sira
- 0.5 g origana
Način pripreme
Pomiješajte brašno i 8 g soli, dodajte jaje i 20 ml maslinovog ulja, počnite miješati dodajući malo po malo vode. Ostavite da tijesto odstoji 1 – 1, 5 sat. U međuvremenu pola sira naribajte, a pola narežite na listiće. Mladi luk koso narežite na kolute, odvojite četvrtinu zelenog dijela. Na 40 ml maslinovog ulja pirjajte luk, posolite.
Rajčice narežite na četvrtine i polovine, ovisno o veličini. Ispecite 4 galette promjera 32 cm. Svaku galettu stavite u okrugli kalup premazan maslinovim uljem, u sredinu rasporedite pirjani luk, na luk poslažite rajčice, posolite, pospite origanom, preklopite prema sredini
2 – 3 cm tijesta od ruba, pecite na 180 °C 15 minuta. Galette prije posluživanja pospite ribanim sirom, dodajte nekoliko listića sira, pospite zelenim dijelom mladog luka, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.