sastojci

  • 250 g heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 500 ml vode
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 23 g soli
  • 800 g rajčice mini šljivar
  • 200 g mladog luka
  • 200 g Grana Padano sira
  • 0.5 g origana

Način pripreme

01

Pomiješajte brašno i  8 g soli, dodajte jaje i 20 ml maslinovog ulja, počnite miješati dodajući malo po malo vode. Ostavite da tijesto odstoji  1 – 1, 5 sat. U međuvremenu pola sira naribajte, a pola narežite na listiće. Mladi luk koso narežite na kolute, odvojite četvrtinu zelenog dijela. Na 40 ml maslinovog ulja pirjajte luk, posolite.

02

Rajčice narežite na četvrtine i polovine, ovisno o veličini. Ispecite 4 galette promjera 32 cm. Svaku galettu stavite u okrugli kalup premazan maslinovim uljem, u sredinu rasporedite pirjani luk, na luk poslažite rajčice, posolite, pospite origanom, preklopite prema sredini 

03

2 – 3 cm tijesta od ruba, pecite na 180 °C 15 minuta. Galette prije posluživanja pospite ribanim sirom, dodajte nekoliko listića sira, pospite zelenim dijelom mladog luka, pikantirajte maslinovim uljem i poslužite.

podijeli