Filet bijele ribe s heljdom
sastojci
- 800 g fileta bijele ribe
- 300 g heljde
- sol
- 500 ml ribljeg temeljca
- 100 ml maslinovog ulja
- 4 grančice ružmarina
- 1 limun
- 1-2 grančice svježeg koromača
Način pripreme
Heljdu kuhajte u posoljenom ribljem temeljcu 15 – 20 minuta. Filet ribe narežite, osušite papirnatim ubrusom, posolite i pecite zajedno s grančicama ružmarina u tavi na 50 ml ulja.
Heljdu začinite preostalim maslinovim uljem, raspodijelite u tanjure, pospite sjeckanim koromačem.
Dodajte filet bijele ribe, krišku limuna i grančicu ružmarina. Poslužite odmah.
Ako koristite filet s kožom, na jako vrućoj tavi prvo pecite stranu s kožom pritišćući je špatulom da se ne izvije. Kada koža zahrskavi, okrenite filet i pržite još kratko s druge strane.