sastojci

  • 800 g fileta bijele ribe
  • 300 g heljde
  • sol
  • 500 ml ribljeg temeljca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 4 grančice ružmarina
  • 1 limun
  • 1-2 grančice svježeg koromača

Način pripreme

01

Heljdu kuhajte u posoljenom ribljem temeljcu 15 – 20 minuta. Filet ribe narežite, osušite papirnatim ubrusom, posolite i pecite zajedno s grančicama ružmarina u tavi na 50 ml ulja.

02

Heljdu začinite preostalim maslinovim uljem, raspodijelite u tanjure, pospite sjeckanim koromačem.

03

Dodajte filet bijele ribe, krišku limuna i grančicu ružmarina. Poslužite odmah.

Ako koristite filet s kožom, na jako vrućoj tavi prvo pecite stranu s kožom pritišćući je špatulom da se ne izvije. Kada koža zahrskavi, okrenite filet i pržite još kratko s druge strane.

podijeli