sastojci

  • 1 limenka slanutka (400 g 240 g neto)
  • 100 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg korijandra
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • 0.25 žličice mljevenog kima
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 50 g rukole
  • 100 g kiselog vrhnja
  • sol i papar
  • ulje za prženje

Način pripreme

01

U električnu sjeckalicu stavite ispran i dobro ocijeđen slanutak, narezani luk, češnjak, nasjeckani peršin i korijandar, kim, brašno, sol i papar pa sve zajedno dobro usitnite. Smjesu ostavite da odstoji 1 - 2 sata, a potom vlažnim rukama od nje napravite male okruglice veličine oraha.

02

Pržite ih u dubokom dobro zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju. Izvadite okruglice na papirnati ubrus da odstranite višak masnoće. Poslužite ih tople na podlozi od rukole prelivene razrađenim kiselim vrhnjem i posute nasjeckanim koprom.

Ovako pripremljene okruglice možete ispeći u pećnici.

podijeli

Proizvodi iz recepta