sastojci

  • 400 g slanutka
  • 5 češnjeva češnjaka
  • 100 g mrkve
  • 1 glavica crvenog luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 100 ml sojina vrhnja
  • 1 jaje
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 30 g peršinova lišća
  • 1 prašak za pecivo
  • 40 g tahinija
  • sol
  • papar
  • 200 ml sezamova ulja
  • 150 ml sojinog vrhnja
  • 30 ml limunova soka
  • sol

Način pripreme

01

Slanutak namočite jedan dan prije. Namakani slanutak, crveni luk i mrkvu skuhajte u slanoj vodi. Ocijedite, ohladite i sameljite na stroju za mljevenje mesa.

02

Dodajte jaje, nasjeckani peršin, mrvice, nasjeckani češnjak, prašak za pecivo, maslinovo ulje, tahini, sojino vrhnje, sol i papar pa dobro promiješajte. Oblikujte okruglice, uvaljajte ih u brašno i pržite na sezamovu ulju. Kad se isprže, stavite ih na papirnati ubrus da upije suvišnu masnoću.

03

Za umak razmutite sojino vrhnje, limunov sok i malo soli. Falafel ukrasite listićima peršina i poslužite uz umak. 

podijeli