Enchilada s keljom i batatom
sastojci
- 400 g batata
- 100 g luka
- 0.5 žličice mljevenoga kumina
- 400 g mladoga kelja
- 1 limenka crnoga graha (400 g)
- 400 g nasjeckanih rajčica
- 1 žlica umaka tabasco
- 100 g naribanog sira cheddar (ili drugog polutvrdog sira)
- 2 tortilje
- 2 žlice ulja
- sol
- papar
Način pripreme
Vatrostalnu posudu (25 x 18 cm) za pečenje premažite uljem.
Na dno rasporedite krupno nariban oguljen batat, a po njemu posložite luk narezan na ploške.
Kelj i tortilje narežite na rezance, pomiješajte ih s crnim grahom, ocijeđenim i ispranim te rasporedite po luku.
Pospite kuminom, posolite i popaprite, pa ravnomjerno prelijte nasjeckanim rajčicama pomiješanim s tabascom.
Gore pospite naribanim sirom, poklopite ili prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 25 – 30 minuta. Poslužite toplo.
Ovaj ukusni obrok možete pripremiti i s dodatkom pečenog tofua narezanog na rezance.