Enchilada s keljom i batatom

sastojci

  • 400 g batata
  • 100 g luka
  • 0.5 žličice mljevenoga kumina
  • 400 g mladoga kelja
  • 1 limenka crnoga graha (400 g)
  • 400 g nasjeckanih rajčica
  • 1 žlica umaka tabasco
  • 100 g naribanog sira cheddar (ili drugog polutvrdog sira)
  • 2 tortilje
  • 2 žlice ulja
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Vatrostalnu posudu (25 x 18 cm) za pečenje premažite uljem. 

02

Na dno rasporedite krupno nariban oguljen batat, a po njemu posložite luk narezan na ploške. 

03

Kelj i tortilje narežite na rezance, pomiješajte ih s crnim grahom, ocijeđenim i ispranim te rasporedite po luku. 

04

Pospite kuminom, posolite i popaprite, pa ravnomjerno prelijte nasjeckanim rajčicama pomiješanim s tabascom. 

05

Gore pospite naribanim sirom, poklopite ili prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 220 °C i pecite 25 – 30 minuta. Poslužite toplo. 

Ovaj ukusni obrok možete pripremiti i s dodatkom pečenog tofua narezanog na rezance.​

podijeli

Proizvodi iz recepta