cokoladna kasa od kvinoje

Čokoladna kaša od kvinoje s kokosovim mlijekom, bademima i borovnicama

sastojci

  • 350 g kvinoje
  • 250 g čokolade s 82 % kakaa
  • 800 ml kokosovog mlijeka
  • 150 g borovnica
  • 80-100 g badema
  • 50 g meda
  • 10 g svježe mente

Način pripreme

01

Kvinoju isperite mlazom tekuće vode, osušite i kuhajte u kokosovom mlijeku na laganoj vatri 5 – 10 minuta. Nasjeckajte bademe. Pred kraj kuhanja dodajte čokoladu natrganu na komadiće, miješajte da se čokolada otopi.

02

Toplu kašu zasladite medom, raspodijelite u zdjelice, pospite sjeckanim bademima i borovnicama, dekorirajte listićima mente, poslužite.

Uz kvinoju, kaši možete dodati i druge žitarice ili chiju.

podijeli

Proizvodi iz recepta