sastojci

  • 400 g crvenog luka
  • 100 g mladog luka
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 100 g crvene paprike
  • 100 g žute paprike
  • 100 g mrkve
  • 150 g korijena celera
  • 150 g korijena peršina
  • 200 g suhog crvenog graha
  • 500 ml passata rajčice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • sol, čili po želji
  • 100 g gauda sira
  • 100 g cheddar sira

Način pripreme

01

Grah namočite večer ranije pa ga kuhajte u blago posoljenoj vodi. Nasjeckajte luk, odvojite zeleni dio mladog luka na stranu.

02

Na maslinovom ulju pirjajte crveni luk i bijeli dio mladog luka oko 30 minuta (po potrebi podlijte s malo vode u kojoj se kuha grah), dodajte sjeckani češnjak, kratko zabijelite pa dodajte mrkvu, celer, peršin i paprike narezane na ploškice, zajedno kratko popržite pa zalijte passatom.

03

Kuhajte na laganoj vatri, po potrebi zalijte s malo vode od graha. Kad povrće omekša, miksajte štapnim mikserom, dodajte kuhani grah zajedno s vodom do željene gustoće, začinite solju i čilijem, prokuhajte.

04

Naribajte gaudu i cheddar sir. Prije posluživanja čili pospite s oba sira i zelenim dijelom mladog luka.

Suhi grah skuhajte unaprijed jer ovisno od čvrstoći treba mu od 40 minuta do sat vremena kuhanja.

podijeli

Proizvodi iz recepta