sastojci

  • 8 kom cannellona
  • 300 g špinata
  • 300 g ricotte
  • 150 g crvenog luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 500 g svježe rajčice
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • sol, šećer, papar po želji
  • 80 g gauda sira

Način pripreme

01

Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani crveni luk 20 – 25 minuta. Rajčicu na vrhu zarežite u križ, stavite kratko u kipuću vodu, ogulite kožicu, maknite srčiku i narežite na kockice. Na luk dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice, začinite solju, šećerom i paprom i nastavite pirjati dvadesetak minuta. Svježi špinat nasjeckajte i povežite s ricotta sirom, stavite u slastičarsku vrećicu i napunite cannellone. Nadjenute cannellone stavite u maslacem namazanu posudu, prelijte umakom od rajčice, pospite ribanim gauda sirom i pecite na 200 °C 20 minuta.

Osim gaude, možete koristiti topivi sir po izboru ili tvrđe sireve poput parmezana. ​

podijeli

Proizvodi iz recepta

maslinovo-ulje-extra-djevicansko-1l-s-budget.jpg
Maslinovo ulje