Cannelloni s ricottom i špinatom
sastojci
- 8 kom cannellona
- 300 g špinata
- 300 g ricotte
- 150 g crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 500 g svježe rajčice
- 60 ml maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- sol, šećer, papar po želji
- 80 g gauda sira
Način pripreme
Na maslinovom ulju pirjajte sjeckani crveni luk 20 – 25 minuta. Rajčicu na vrhu zarežite u križ, stavite kratko u kipuću vodu, ogulite kožicu, maknite srčiku i narežite na kockice. Na luk dodajte sitno sjeckani češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice, začinite solju, šećerom i paprom i nastavite pirjati dvadesetak minuta. Svježi špinat nasjeckajte i povežite s ricotta sirom, stavite u slastičarsku vrećicu i napunite cannellone. Nadjenute cannellone stavite u maslacem namazanu posudu, prelijte umakom od rajčice, pospite ribanim gauda sirom i pecite na 200 °C 20 minuta.
Osim gaude, možete koristiti topivi sir po izboru ili tvrđe sireve poput parmezana.