Canelloni punjeni špinatom i svježim sirom

sastojci

  • 250 g svježeg sira
  • 500 g zamrznutog špinata (može i svježi)
  • 1 glavica luka
  • sol i papar, po želji
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 250 g topljenog sira (može mozzarella)

Način pripreme

01

Odmrznite špinat i dobro ga ocijedite (ako koristite svježi, nasjeckajte ga na komadiće)

02

Nasjeckajte luk i kratko ga popržite na maslinovu ulju.

03

U tavu s lukom dodajte špinat i začinite paprom i solju. Maknite s vatre.

04

U špinat umiješajte svježi sir i napunite canellone.

05

Premažite uljem posudu za pečenje i posložite napunjene canellone. Prelijte canellone vrhnjem za kuhanje i rasporedite po njima naribani topljeni sir. Pecite 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

podijeli