Canelloni punjeni špinatom i svježim sirom
sastojci
- 250 g svježeg sira
- 500 g zamrznutog špinata (može i svježi)
- 1 glavica luka
- sol i papar, po želji
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 250 g topljenog sira (može mozzarella)
Način pripreme
Odmrznite špinat i dobro ga ocijedite (ako koristite svježi, nasjeckajte ga na komadiće)
Nasjeckajte luk i kratko ga popržite na maslinovu ulju.
U tavu s lukom dodajte špinat i začinite paprom i solju. Maknite s vatre.
U špinat umiješajte svježi sir i napunite canellone.
Premažite uljem posudu za pečenje i posložite napunjene canellone. Prelijte canellone vrhnjem za kuhanje i rasporedite po njima naribani topljeni sir. Pecite 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.