Burgeri od špinata
sastojci
- 200 g špinata
- 400 g kuhanog krumpira
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- sol
- 200 ml ulja za prženje
Umak
- 50 ml majoneze
- 200 ml kiselog vrhnja
- 20 g kapara
- 20 g sira Grana Padano
- 0.5 češnja češnjaka
Način pripreme
Skuhajte krumpir pa ga naribajte, a špinat kratko blanširajte i nasjeckajte.
Pomiješajte krumpir, špinat, jaje i krušne mrvice, posolite, oblikujte okruglice i ispržite ih u dubokoj masnoći pa ih odložite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
Za umak pomiješajte majonezu i kiselo vrhnje, dodajte sitno nasjeckani češnjak, usitnjene kapare i naribani sir.
Promiješajte i prelijte preko burgera prije posluživanja.
Špinat na 1 minutu ubacite u kipuću vodu, potom ga prebacite u ledenu vodu i ocijedite, tako će zadržati i zelenu boju i hranjivu vrijednost.