sastojci

  • 200 g grilanog tofua
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 cm svježeg đumbira
  • umak od soje po ukusu
  • 200 g bulgura
  • 200 g kelja
  • 2 žlice sezamovog ulja
  • 1 žlica sezama
  • 1 limeta

Način pripreme

01

Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju. Kelj očistite i izrežite na trakice. U wok dodajte žlicu sezamovog ulja, dobro zagrijte, dodajte tofu nasjeckan na kocke, prelijte umakom od soje i zapržite sa svih strana. Maknite sa strane.

02

Dodajte još žlicu sezamovog ulja, protisnuti češnjak i sitno naribani đumbir. Popržite. Dodajte kelj, umak od soje i kratko pržite. Umiješajte kuhani bulgur, dočinite po ukusu.

03

Servirajte u zdjelice, po vrhu rasporedite poprženi tofu, pospite sezamom, dodajte krišku limete.

Ukoliko se odlučite za drugu vrstu tofua, dobro ga zapržite u woku da dobije finu aromu dima.

podijeli