Bulgur s keljom i tofuom iz woka
sastojci
- 200 g grilanog tofua
- 2 češnja češnjaka
- 3 cm svježeg đumbira
- umak od soje po ukusu
- 200 g bulgura
- 200 g kelja
- 2 žlice sezamovog ulja
- 1 žlica sezama
- 1 limeta
Način pripreme
01
Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju. Kelj očistite i izrežite na trakice. U wok dodajte žlicu sezamovog ulja, dobro zagrijte, dodajte tofu nasjeckan na kocke, prelijte umakom od soje i zapržite sa svih strana. Maknite sa strane.
02
Dodajte još žlicu sezamovog ulja, protisnuti češnjak i sitno naribani đumbir. Popržite. Dodajte kelj, umak od soje i kratko pržite. Umiješajte kuhani bulgur, dočinite po ukusu.
03
Servirajte u zdjelice, po vrhu rasporedite poprženi tofu, pospite sezamom, dodajte krišku limete.
Ukoliko se odlučite za drugu vrstu tofua, dobro ga zapržite u woku da dobije finu aromu dima.