Buddha zdjelica
sastojci
- 160 g kus kusa
- 300 g tikvica
- 200 g sušene rajčice
- 300 g svježe crvene paprike
- 600 g slanutka (kuhanog)
- 60 g baby špinata
- 80 g lješnjaka
- 20 g mikro zelenja
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- svježe mljeveni papar-po želji
Način pripreme
Kus kus prelijte kipućom vodom u omjeru 1 : 1,25, ostavite poklopljeno 5 minuta, začinite maslinovim uljem i posolite. Tikvice narežite po dužini na tanke ploške, posolite, popecite na maslinovom ulju, začinite svježe mljevenim paprom. Slanutak popržite na malo maslinovog ulja. Narežite rajčice i papriku na trakice.
Stavite na dno zdjelice nekoliko listova špinata, u sredinu stavite kus kus, okolo stavite slanutak, 3 – 4 rolice tikvica, papriku i rajčicu. Pikantirajte maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim lješnjacima, dodajte mikro zelenje i poslužite.
Umjesto lješnjaka možete koristiti indijske oraščiće.