sastojci

  • 160 g kus kusa
  • 300 g tikvica
  • 200 g sušene rajčice
  • 300 g svježe crvene paprike
  • 600 g slanutka (kuhanog)
  • 60 g baby špinata
  • 80 g lješnjaka
  • 20 g mikro zelenja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • svježe mljeveni papar-po želji

Način pripreme

01

Kus kus prelijte kipućom vodom u omjeru 1 : 1,25, ostavite poklopljeno 5 minuta, začinite maslinovim uljem i posolite. Tikvice narežite po dužini na tanke ploške, posolite, popecite na maslinovom ulju, začinite svježe mljevenim paprom. Slanutak popržite na malo maslinovog ulja. Narežite rajčice i papriku na trakice.

02

Stavite na dno zdjelice nekoliko listova špinata, u sredinu stavite kus kus, okolo stavite slanutak, 3 – 4 rolice tikvica, papriku i rajčicu. Pikantirajte maslinovim uljem, pospite grubo sjeckanim lješnjacima, dodajte mikro zelenje i poslužite.

Umjesto lješnjaka možete koristiti indijske oraščiće.

podijeli

Proizvodi iz recepta