Bezglutenska tjestenina s porilukom, gljivama i mascarpone sirom
sastojci
- 25 ml ulja
- 1 manja glavica luka
- 1 veći poriluk, nasjeckan na tanko
- 250 g šampinjona
- sol, papar
- 300 g bezglutenske fusilli tjestenine
- 150 g mascarpone sira
- 30 g parmezana + za serviranje
Način pripreme
01
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sitno nasjeckajte luk i poriluk i dodajte na zagrijano ulje, posolite i popaprite te pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone te pirjajte par minuta na jačoj vatri stalno miješajući.
02
Na kraju umiješajte mascarpone sir i parmezan, dodajući vodu od kuhanja tjestenine dok ne dobijete odgovarajuću teksturu. Umiješajte kuhanu tjesteninu i servirajte posuto parmezanom.
Dodajte jelu više okusa tako da cijele šampinjone prije korištenja popržite na malo ulja sa svih strana na jako zagrijanoj tavi.