Bezglutenska tjestenina s porilukom, gljivama i mascarpone sirom

sastojci

  • 25 ml ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 1 veći poriluk, nasjeckan na tanko
  • 250 g šampinjona
  • sol, papar
  • 300 g bezglutenske fusilli tjestenine
  • 150 g mascarpone sira
  • 30 g parmezana + za serviranje

Način pripreme

01

Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sitno nasjeckajte luk i poriluk i dodajte na zagrijano ulje, posolite i popaprite te pirjajte na laganoj vatri dok ne omekša. Dodajte očišćene i nasjeckane šampinjone te pirjajte par minuta na jačoj vatri stalno miješajući.

02

Na kraju umiješajte mascarpone sir i parmezan, dodajući vodu od kuhanja tjestenine dok ne dobijete odgovarajuću teksturu. Umiješajte kuhanu tjesteninu i servirajte posuto parmezanom.

Dodajte jelu više okusa tako da cijele šampinjone prije korištenja popržite na malo ulja sa svih strana na jako zagrijanoj tavi.

podijeli