Azijska riža s povrćem
sastojci
- 100 g luka
- 300 g mrkve
- 1 crvena paprika (150 g)
- 1 zelena paprika (150 g)
- 200 g tikvica
- 1 zelena papričica
- 200 g kuhanih mahuna
- 100 ml ulja za prženje
- 1-2 žlice soje umaka (ili tamarija)
- 2 potisnuta češnja češnjaka
- 1 žličica naribanog svježeg đumbira
- 250 g riže okruglog zrna
- sol
- mljeveni crni papar
- nasjeckani peršin
Način pripreme
Luk narežite na ploške, a mrkvu na tanke ploške pa zatim na tanke štapiće.
Papriku narežite na rezance i tikvicu na štapiću iste debljine.
U woku zagrijte ulje na jačoj vatri i stavite luk.
Pržite ga, uz miješanje, dok ne postane staklast i zatim dodajte mrkvu.
Nastavite peći da malo omekša pa dodajte papriku.
Pri kraju, umiješajte tikvice jer njima najmanje treba da se isprže.
Kad se povrće ispeče, dodajte narezanu papričicu, protisnuti češnjak i đumbir.
Zatim smanjite vatru i umiješajte kuhane mahune, umak od soje, pospite paprom i posolite ako bude potrebno.
Poslužite toplo povrće s kuhanom rižom i pospite peršinom.
Uz ovo povrće, možete umiješati pirjane gljive ili kuhanu brokulu i sojine klice te posuti poprženim sezamom.