sastojci
- 200 g graška
- 800 g pilećeg batka i zabatka
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
- 1 žličica svježe mente, nasjeckane
- 2 krumpira
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žličica soli
- 0.5 žličice papra
- 750 ml pilećeg temeljca
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 dl bijelog vina
Način pripreme
01
Na ulju popržite pileće batke i zabatke da dobiju boju. Izvadite ih i ostavite sa strane te na istoj masnoći dinstajte poriluk koji ste očistili i narezali na tanke kolutiće.
02
Kad poriluk uvene i dobije boju, dodajte mu nasitno nasjeckani češnjak. Popržite i ulijte 1 dl bijelog vina. Sastružite sve što je možda prigorjelo na dnu lonca.
03
Kad vino ispari, umiješajte žlicu koncentrata rajčice i dodajte na kockice narezan krumpir. Zalijte pilećim temeljcem i vratite piletinu u lonac. Kuhajte dok krumpir ne omekša, a zatim dodajte zamrznuti grašak.
04
Posolite i popaprite te kuhajte još desetak minuta.
05
Gotovo jelo još začinite ako bude potrebno i dodajte mu nasitno nasjeckani peršinov list i malo mente koja se jako voli s graškom.