sastojci
- 200 g leće (crvene)
- 3 žlice maslinova ulja
- 100 g nasjeckanog luka
- 200 g mrkve
- 100 g korijena celera
- 100 g svježe crvene paprike
- 1 poriluk
- 2 češnja češnjaka
- 400 g krumpira
- 50 ml pasirane rajčice
- malo kurkume
- čili u prahu
- sol
- papar
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 žlice narezanog mladog luka
Način pripreme
Leću ne trebate namakati, samo je dobro operite.
Na maslinovo ulje dodajte nasjeckani luk i pržite ga da omekša. Dodajte na kockice narezanu mrkvu, papriku i celer. Kad ih kratko popržite, dodajte sitno narezan poriluk, nasjeckani češnjak, kurkumu i malo čilija.
Prelijte vodom da pokrije sadržaj, dodajte krumpir narezan na kockice, pasiranu rajčicu, leću, sol, papar i peršin. Kuhajte na laganoj vatri da se povrće i leća skuhaju (20 minuta).
Varivo po potrebi podlijte vodom, a da pri tome ostane gusto.
Kuhano varivo pospite narezanim mladim lukom i poslužite toplo.