sastojci
- 300 g narezanog kiselog kupusa
- 100 g luka
- 200 g mrkve
- 350 g domaćih pikantnih dimljenih kobasica
- 4 žlice ulja
- 0.5 žličice kima
- 1 žličica korijandra u prahu
- 0.5 žličice suhog timijana
- 0.5 žličice mljevene crvene paprike
- 1 goveđa kocka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica nasjeckanih listića ružmarina
- 1 žličica škrobnog brašna
- sol
- papar
Način pripreme
U veći lonac na zagrijano ulje stavite luk narezan na ploške, mrkvu narezanu na štapiće i kratko popržite.
Dodajte kobasice narezane na tanje kolutiće i nastavite pržiti 4 - 5 minuta, uz stalno miješanje.
Dodajte dobro isprani kiseli kupus, goveđu kocku i prelijte sa 600 ml vode. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte 30 minuta.
Umiješajte kim, korijandar, crvenu papriku, timijan, po potrebi posolite i popaprite pa nastavite kuhati poklopljeno još 15 - 20 minuta.
Škrobno brašno razmutite u 3 žlice hladne vode pa umiješajte u varivo. Kratko prokuhajte i po potrebi dodajte malo vode. Umiješajte listiće ružmarina, peršin i poslužite.
U varivo pred kraj kuhanja možete umiješati kuhanu leću ili grah.