Varivo od kiselog kupusa, mrkve i kobasica

Ukupno trajanje
75
Min
min

sastojci

  • 300 g narezanog kiselog kupusa
  • 100 g luka
  • 200 g mrkve
  • 350 g domaćih pikantnih dimljenih kobasica
  • 4 žlice ulja
  • 0.5 žličice kima
  • 1 žličica korijandra u prahu
  • 0.5 žličice suhog timijana
  • 0.5 žličice mljevene crvene paprike
  • 1 goveđa kocka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica nasjeckanih listića ružmarina
  • 1 žličica škrobnog brašna
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U veći lonac na zagrijano ulje stavite luk narezan na ploške, mrkvu narezanu na štapiće i kratko popržite.

02

Dodajte kobasice narezane na tanje kolutiće i nastavite pržiti 4 - 5 minuta, uz stalno miješanje.

03

Dodajte dobro isprani kiseli kupus, goveđu kocku i prelijte sa 600 ml vode. Poklopite i na laganoj vatri kuhajte 30 minuta.

04

Umiješajte kim, korijandar, crvenu papriku, timijan, po potrebi posolite i popaprite pa nastavite kuhati poklopljeno još 15 - 20 minuta.

05

Škrobno brašno razmutite u 3 žlice hladne vode pa umiješajte u varivo. Kratko prokuhajte i po potrebi dodajte malo vode. Umiješajte listiće ružmarina, peršin i poslužite.

U varivo pred kraj kuhanja možete umiješati kuhanu leću ili grah.

podijeli

Proizvodi iz recepta

bio-luka-natur-pur-vani.jpg
Luk
mrkva-vrtovi-hrvatske-500g.jpg
Mrkva