sastojci
- 1 kg rezanog kiselog kupusa
- 600 g svinjske vratine bez kosti
- 400 g dimljenih kobasica (npr. debrecinke)
- 200 g crvenog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 60 g svinjske masti
- sol, papar, kim
- 1-2 lista lovora
Način pripreme
Svinjetinu narežite na kocke i posolite. Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Luk pirjajte na masti desetak minuta, dodajte češnjak, kratko popržite samo da zabijeli, dodajte kocke mesa i pirjajte pola sata.
Stavite kuhati kobasice. Dodajte na meso kiseli kupus, lovor, kim i 2 – 3 zrna papra pa sve zajedno nastavite kuhati dok meso i kupus ne budu mekani. Po potrebi povremeno podlijte vodom u kojoj se kuhaju kobasice.
Narežite kuhane kobasice, dodajte u kupus, provjerite okus i poslužite.
Ako želite slabije kiseli okus kupusa prije pripreme ocijedite ga.