sastojci

  • 500 g kisele repe
  • 200 g bijelog graha iz konzerve
  • 200 g slanine
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 100 g svinjske masti
  • 2 žlice glatkog brašna
  • 50 g mljevene slatke paprike
  • 2 lista lovora

Način pripreme

01

Na svinjskoj masti prepržite sitno sjeckani luk, dodajte sjeckani češnjak i lovorov list, kiselu repu te podlijte s 2 litre tople vode. Ubacite slaninu u komadu da se kuha oko sat vremena, potom ubacite ocijeđeni i oprani grah.

02

Pri samom kraju dodajte brašno i crvenu papriku koje ste razmutili u 100 ml hladne vode (pazite da ne ostanu grudice). Posolite i popaprite po potrebi i prokuhajte još 10 minuta.

Prije stavljanja repe da se kuha probajte koliko je kisela. Ako je prekisela, operite ju pod toplom vodom. Također ju stavljate kuhati u toplu vodu kako ne bi bila previše kisela.

podijeli