Meksički lonac

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 300 g slanutka, sušenog
  • 260 g pelata
  • 4 žlice mješavine začina za čili (con carne)
  • 0.5 čajne žlice morske soli
  • 1 l vode
  • 350 g crvenoga graha iz limenke, opranog i ocijeđenog
  • 200 g kukuruza šećerca iz limenke, opranog i ocijeđenog
  • 1 žlica šećera
  • 0.5 čajne žlice ljutog čilija u prahu

Način pripreme

01

Večer prije kuhanja slanutak namočite da nabubri. Prije kuhanja ga ocijedite.

02

Luk i češnjak pržite na maslinovu ulju. Dodajte slanutak, pelate, mješavinu začina za čili, sol i vodu pa promiješajte. Zagrijavajte dok ne provri, a onda smanjite vatru i kuhajte 30 minuta na slaboj vatri ili dok slanutak ne omekša.

03

Potom dodajte crveni grah i kukuruz, promiješajte i kuhajte 5 minuta pa dodajte pire od rajčice, šećer i čili prah. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.

04

Poslužite s kukuruznim kruhom ili tostiranim komadima tortilje.

podijeli

Proizvodi iz recepta