
sastojci
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 žlica maslinova ulja
- 300 g slanutka, sušenog
- 260 g pelata
- 4 žlice mješavine začina za čili (con carne)
- 0.5 čajne žlice morske soli
- 1 l vode
- 350 g crvenoga graha iz limenke, opranog i ocijeđenog
- 200 g kukuruza šećerca iz limenke, opranog i ocijeđenog
- 1 žlica šećera
- 0.5 čajne žlice ljutog čilija u prahu
Način pripreme
Večer prije kuhanja slanutak namočite da nabubri. Prije kuhanja ga ocijedite.
Luk i češnjak pržite na maslinovu ulju. Dodajte slanutak, pelate, mješavinu začina za čili, sol i vodu pa promiješajte. Zagrijavajte dok ne provri, a onda smanjite vatru i kuhajte 30 minuta na slaboj vatri ili dok slanutak ne omekša.
Potom dodajte crveni grah i kukuruz, promiješajte i kuhajte 5 minuta pa dodajte pire od rajčice, šećer i čili prah. Promiješajte i kuhajte još 5 minuta.
Poslužite s kukuruznim kruhom ili tostiranim komadima tortilje.
Proizvodi iz recepta
