sastojci

  • 225 g zelene leće
  • 100 g crvenog luka
  • 150 g mrkve
  • 500 ml vode
  • prstohvat mljevenog šafrana
  • 400 g svježe rajčice
  • 1 žličica mljevenoga korijandra
  • 0.5 žličice mljevenoga kumina
  • 1 žličica naribanog đumbira
  • 1 žličica mljevene crvene slatke paprike
  • 1 čili papričica
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Leću prelijte hladnom vodom i ostavite da se namače 2 sata. Dodajte joj krupnije narezan luk i stavite na vatru. Kad zakuha, kuhajte 5 minuta pa je procijedite. Vratite je u posudu, prelijte toplom vodom, dodajte 1 žličicu soli, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 30-ak minuta ili dok ne omekša, pa je procijedite.

02

Rajčicu ogulite, uklonite joj sjemenke i narežite na kockice. Mrkvu očistite i narežite na tanje kolutiće.

03

Rajčicu i mrkvu stavite u drugu posudu, dodajte šafran, korijandar, kumin, mljevenu papriku, đumbir, nasjeckanu čili papričicu, ½ žličice soli, malo papra i prelijte sa 750 ml vode. Kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30 minuta.

04

Rajčici dodajte ocijeđenu leću, promiješajte i još kratko prokuhajte. Po potrebi posolite, popaprite i poslužite. 

podijeli

Proizvodi iz recepta