sastojci
- 800 g junećeg filea
- 100 g oštrog brašna
- 80 g svinjske masti
- 80 g kiselih krastavaca
- 2 kom mladog luka
- 80 g šampinjona
- 80 ml bijelog vina
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- sol
- 2-3 grančice svježeg peršina
Način pripreme
Meso narežite na trakice duljine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, popecite u tavi sa svih strana i odložite sa strane. U tavu dodajte sjeckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone narezane na listiće, nastavite pržiti, zatim dodajte senf, promiješajte i podlijte vinom.
Kuhajte da vino reducira pa dodajte slatko vrhnje i narezane kisele krastavce. Vratite meso, kratko prokuhajte, maknite s vatre i na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.
Umjesto šampinjona možete koristiti i druge sezonske gljive.