sastojci

  • 800 g junećeg filea
  • 100 g oštrog brašna
  • 80 g svinjske masti
  • 80 g kiselih krastavaca
  • 2 kom mladog luka
  • 80 g šampinjona
  • 80 ml bijelog vina
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 žličica senfa
  • sol
  • 2-3 grančice svježeg peršina

Način pripreme

01

Meso narežite na trakice duljine 5 cm, debljine 1 cm, posolite, uvaljajte u brašno, popecite u tavi sa svih strana i odložite sa strane. U tavu dodajte sjeckani luk, popržite ga, dodajte šampinjone narezane na listiće, nastavite pržiti, zatim dodajte senf, promiješajte i podlijte vinom.

02

Kuhajte da vino reducira pa dodajte slatko vrhnje i narezane kisele krastavce. Vratite meso, kratko prokuhajte, maknite s vatre i na kraju umiješajte kiselo vrhnje. Pospite sjeckanim peršinom i poslužite uz kuhanu rižu.

Umjesto šampinjona možete koristiti i druge sezonske gljive.​

podijeli

Proizvodi iz recepta

s-budget-brasno-ostro-1kg.jpg
Oštro brašno
domaca-svinjska-mast-500g-s-budget.jpg
Domaća svinjska mast
krastavci-3-6cm-s-budget-670g-novo-bez-simbola.jpg
Krastavci
Mladi luk