sastojci
- 200 g suhog graha
- 400 g kiselog kupusa
- 400 g dimljenog suhog mesa
- 200 g crvenog luka
- 200 g mrkve
- 500 g krumpira
- 4 češnjaka
- 15 g svinjske masti
- 1 list lovora
- sol, šareni papar
- 0.5 vezice kopra
Način pripreme
01
Grah namočite večer ranije. Posebno kuhajte grah u blago posoljenoj vodi, posebno kuhajte suho meso. Nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i krumpir narežite na kocke.
02
Pirjajte na masti luk, dodajte češnjak i kiseli kupus, nastavite pirjati 30 minuta na laganoj vatri podlijevajući vodom od suhog mesa. Dodajte krumpir i mrkvu, meso zajedno s vodom, ubacite list lovora, začinite solju i paprom, kuhajte još 30 minuta.
03
Izvadite i narežite suho meso, vratite u lonac. Grah ocijedite, dodajte u lonac, prokuhajte. Dekorirajte grančicama svježeg kopra i poslužite.
Prije nego što krenete s pripremom jela, kiseli kupus prvo probajte. Ako je previše kiseo ili slan, isperite ga vodom.