sastojci

  • 200 g suhog graha
  • 400 g kiselog kupusa
  • 400 g dimljenog suhog mesa
  • 200 g crvenog luka
  • 200 g mrkve
  • 500 g krumpira
  • 4 češnjaka
  • 15 g svinjske masti
  • 1 list lovora
  • sol, šareni papar
  • 0.5 vezice kopra

Način pripreme

01

Grah namočite večer ranije. Posebno kuhajte grah u blago posoljenoj vodi, posebno kuhajte suho meso. Nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i krumpir narežite na kocke.

02

Pirjajte na masti luk, dodajte češnjak i kiseli kupus, nastavite pirjati 30 minuta na laganoj vatri podlijevajući vodom od suhog mesa. Dodajte krumpir i mrkvu, meso zajedno s vodom, ubacite list lovora, začinite solju i paprom, kuhajte još 30 minuta.

03

Izvadite i narežite suho meso, vratite u lonac. Grah ocijedite, dodajte u lonac, prokuhajte. Dekorirajte grančicama svježeg kopra i poslužite.

Prije nego što krenete s pripremom jela, kiseli kupus prvo probajte. Ako je previše kiseo ili slan, isperite ga vodom.

podijeli