
sastojci
- 700 g govedine
- 500 g luka
- 2 mrkve
- 300 g krumpira
- 200 g graška
- 3 lovorova lista
- 1 žličica slatke mljevene paprike
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 250 ml pasirane rajčice
- 250 ml crnog vina
- 300 ml vode ili mesnog temeljca
- naribana korica 1 limuna
- 1-2 režnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog peršinovog lista
- 2 grančice timijana
- 3 žlice suncokretovog ulja
Način pripreme
Meso narežite na kockice. Luk, mrkvu i krumpir očistite i narežite na manje komade.
Na zagrijano ulje dodajte meso i pržite dok ne dobije finu boju sa svih strana. Izvadite meso u posebnu posudu, a na masnoću od prženja dodajte luk te uz povremeno miješanje pržite dok ne omekša, dodajte mrkvu pa pirjajte još 10 minuta. U posudu vratite meso, posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, vino, grančice timijana i listove lovora, kad vino ispari dodajte pasiranu rajčicu. Kuhajte na umjerenoj vatri 60 minuta, tijekom kuhanja podlijevajte temeljcem ili vodom, zatim dodajte grašak i pripremljeni krumpir pa nastavite kuhati još 20 minuta. Tijekom kuhanja gulaš povremeno promiješajte i dodajte vode po potrebi.
Luk posolite tijekom prženja kako bi brže omekšao.
Proizvodi iz recepta
