sastojci

  • 100 ml demi glacea
  • 200 g višanja
  • 20 g maslaca
  • 50 ml BBQ umaka
  • 20 g melase

Demi glace:

  • 1 kg pilećih i telećih kostiju, sitno nacijepanih
  • 100 g mrkve
  • 100 g peršina
  • 100 g celera
  • 200 g crvenog luka
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 200 ml crvenog vina
  • 50 g svinjske masti
  • 1 g papra u zrnu
  • sol
  • 50 g brašna
  • 40 g koncentrata rajčice
  • 2 l mesnog temeljca

Način pripreme

01

Višnjama odstranite koštice. Na maslacu karamelizirajte višnje i melasu, podlijte demi glaceom i BBQ umakom, nježno posolite, kratko prokuhajte. 

02

Za demi glace sitno cijepane kosti stavite u posudu za pečenje uz dodatak masnoće i pecite 1 sat na 200 °C.

03

U međuvremenu nasjeckajte luk, mrkvu, celer i peršin, zgnječite češnjak. Nakon sat vremena pečenja, ubacite sve sjeckano povrće i koncentrat rajčice, promiješajte i pecite još 30 minuta.

04

Izvadite iz pećnice i prebacite u posudu u kojoj će se dalje kuhati, pospite brašnom i pržite 10 minuta stalno miješajući. U posudu za pečenje ulijte crno vino i špatulom dignite karamel od pečenja.

05

Nakon 10 minuta dolijte na brašno 2 litre temeljca, dodajte papar u zrnu i kuhajte 1 sat uz povremeno miješanje. Sada dodajte vino i karamel iz posude za pečenje i kuhajte dok se tekućina ne ukuha na ¼ (pola litre). Sve zajedno kuha se 6 sati.

podijeli

Proizvodi iz recepta