sastojci

  • 4 okrugla peciva
  • 120 g krastavaca
  • 1 avokado
  • 1 zelena ljuta papričica
  • 120 g tofua
  • sol, papar

Burger:

  • 60 g kvinoje
  • 200 g blitve
  • 100 g kuhanog slanutka
  • 50 g mladog luka
  • 15 ml maslinova ulja
  • 60-80 g krušnih mrvica
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 40 ml biljnog ulja

Umak od avokada:

  • 1 avokado
  • sok ½ limuna
  • 50 g mladog luka
  • 1 ljuta papričica (količina po želji)
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Kvinoju skuhajte u posoljenoj vodi. Blitvi uklonite peteljke, a listove blanširajte i sitno nasjeckajte. Mladi luk sitno narežite i propirjajte na maslinovu ulju, zgnječite kuhani slanutak.

02

Pomiješajte kvinoju, mladi luk, blitvu i pire od slanutka, posolite i popaprite po želji i umiješajte toliko krušnih mrvica koliko je potrebno da možete oblikovati burgere. Burgere uvaljajte u kukuruzno brašno, svaki omotajte prozirnom folijom i ostavite u zamrzivač 2 – 3 sata.

03

Za umak avokado prepolovite, uklonite mu košticu, ogulite ga i nakapajte limunovim sokom. Sitno nasjeckajte mladi luk i ljutu papričicu. Vilicom zgnječite avokado, dodajte luk, papričicu i protisnuti češnjak. Postupno, u tankom mlazu, dodajte maslinovo ulje i miješajte.

04

Razrežite pecivo i tostirajte unutarnju stranu. Ispecite burgere. Stavite na pecivo žlicu umaka, zatim ploške krastavca, potom burger i ponovno umak od avokada.

05

Dodajte plošku tofua i četvrtinu avokada narezanog na ploške, začinite svježe mljevenim paprom, dodajte koji kolutić zelene papričice, poklopite i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta