Teriyaki ražnjići i povrće
sastojci
- 900 g svinjske vratine bez kosti
- 150 g kupusa
- 150 g krastavaca
- 150 g crvene paprike
- 150 g mrkve
- 100 g crvenog luka
- 20 g mikrozelenja
Marinada:
- 80 ml umaka od soje
- 20 ml sezamova ulja
- 10 g svježeg đumbira
- 1 češanj češnjaka
Način pripreme
Zamutite umak od soje i sezamovo ulje, dodajte sitno ribani svježi đumbir i sitno sjeckani češnjak, promiješajte.
Meso narežite na kocke, dodajte u marinadu, promiješajte i pustite da se marinira najmanje 20 minuta.
U međuvremenu narežite kupus na rezance, a mrkvu na tanke štapiće. Krastavac prepolovite po dužini pa narežite na ploške, papriku narežite na trakice, luk na rezance. Meso nabodite na štapiće, pecite sa svake strane 4 – 5 minuta, poslužite vruće uz svježe povrće.
Za dodatnu dozu egzotike u marinadu dodajte i teriyaki umak.