Tacosi s grillanim odrescima i povrćem
sastojci
- 4 odreska od junećeg flama
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 narančasta paprika
- 1 glavica luka
- 2 mlada luka
- sol, papar, ulje
Zelena salsa od korijandra:
- 100 g svježeg korijandra
- 100 ml maslinova ulja
- sok 1 limete
- 4 češnja češnjaka
- 0.5 glavice crvenog luka
- 2 svježe ljute zelene papričice
- 1 žličica mljevenog kumina
- sol po ukusu
Crvena salsa od pečenih paprika:
- 500 g crvenih paprika
- 4 svježe ljute crvene papričice
- 100 ml passata rajčice
- sol
- papar po ukusu
- 2-3 prstohvata kajenskog papra
- 1 žlica meksičkog origana
- 1 žličica kumina
Ostalo:
- 4 veće ili 8 manjih tortilja
- svježe ljute papričice
- svježi korijandar
- par kapi limuna
Način pripreme
Za salsu od korijandra sve sastojke osim soli stavite u blender i izmiksajte. Dodajte soli po ukusu.
Za crvenu salsu paprike i papričice zacrnite na otvorenoj vatri pa pecite u pećnici na 160 °C dok ne omekšaju. Stavite ih vruće u vrećicu za zamrzavanje i ostavite kratko. Zatim ogulite kožicu, uklonite sjemenke i peteljke i izblendajte u pastu. Stavite u lončić s rajčicom, kuhajte dok se ne zgusne, dodajte soli, papra, 2 – 3 prstohvata kajenskog papra i 1 žličicu kumina. Na kraju umiješajte 1 žlicu origana.
Na tavi zagrijte ulje, dodajte luk isjeckan na ploške, posolite, popaprite. Dodajte paprike koje ste prethodno očistili i izrezali na deblje trake te nasjeckani mladi luk. Pirjajte par minuta da omekša, posolite i popaprite.
U međuvremenu ispecite meso. Odreske nauljite, posolite i popaprite prije pečenja. Pecite na grillu par minuta sa svake strane te ostavite koju minutu da odmore.
Tortilje zagrijte na grillu s obje strane, dodajte paprike, narezani odrezak, pospite nasjeckanim mladim lukom i narezanim svježim papričicama, listićima korijandra te pokapajte limunovim sokom. Servirajte toplo uz crvenu i zelenu salsu.
Meso nemojte prepeći, 3 – 4 minute sa svake strane će biti dovoljno, treba ostati ružičasto u sredini.