sastojci

  • 4 odreska od junećeg flama
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 narančasta paprika
  • 1 glavica luka
  • 2 mlada luka
  • sol, papar, ulje
  • 100 g svježeg korijandra
  • 100 ml maslinova ulja
  • sok 1 limete
  • 4 češnja češnjaka
  • 0.5 glavice crvenog luka
  • 2 svježe ljute zelene papričice
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • sol po ukusu
  • 500 g crvenih paprika
  • 4 svježe ljute crvene papričice
  • 100 ml passata rajčice
  • sol
  • papar po ukusu
  • 2-3 prstohvata kajenskog papra
  • 1 žlica meksičkog origana
  • 1 žličica kumina
  • 4 veće ili 8 manjih tortilja
  • svježe ljute papričice
  • svježi korijandar
  • par kapi limuna

Način pripreme

01

Za salsu od korijandra sve sastojke osim soli stavite u blender i izmiksajte. Dodajte soli po ukusu. 

02

Za crvenu salsu paprike i papričice zacrnite na otvorenoj vatri pa pecite u pećnici na 160 °C dok ne omekšaju. Stavite ih vruće u vrećicu za zamrzavanje i ostavite kratko. Zatim ogulite kožicu, uklonite sjemenke i peteljke i izblendajte u pastu. Stavite u lončić s rajčicom, kuhajte dok se ne zgusne, dodajte soli, papra, 2 – 3 prstohvata kajenskog papra i 1 žličicu kumina. Na kraju umiješajte 1 žlicu origana. 

03

Na tavi zagrijte ulje, dodajte luk isjeckan na ploške, posolite, popaprite. Dodajte paprike koje ste prethodno očistili i izrezali na deblje trake te nasjeckani mladi luk. Pirjajte par minuta da omekša, posolite i popaprite. 

04

U međuvremenu ispecite meso. Odreske nauljite, posolite i popaprite prije pečenja. Pecite na grillu par minuta sa svake strane te ostavite koju minutu da odmore. 

05

Tortilje zagrijte na grillu s obje strane, dodajte paprike, narezani odrezak, pospite nasjeckanim mladim lukom i narezanim svježim papričicama, listićima korijandra te pokapajte limunovim sokom. Servirajte toplo uz crvenu i zelenu salsu.

Meso nemojte prepeći, 3 – 4 minute sa svake strane će biti dovoljno, treba ostati ružičasto u sredini.

podijeli

Proizvodi iz recepta