Fried pork slices served on a stone cutting board
Copyright (c) 2019 Food Via Lenses/Shutterstock. No use without permission.

Spicy kotleti sa senfom

sastojci

  • 1 kg svinjskih kotleta
  • 10.5 žličica soli
  • 0.5 žličice svježe mljevenog šarenog papra
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 0.5 žličice čili pahuljica
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 2 žlice zrnatog senfa
  • 15 ml maslinova ulja
  • 2 grančice ružmarina

Način pripreme

01

Kotlete natrljajte solju i mljevenim šarenim paprom, zatim ih namažite zrnatim senfom, pospite po njima mljevenu papriku, čili pahuljice i timijan pa pokapajte maslinovim uljem.

02

Ostavite da odstoje 10 minuta.

03

Kotlete stavite na dobro zagrijanu rešetku roštilja, pecite 3-4 minute sa svake strane, a potom ih maknite s grilla, pospite ružmarinom i ostavite da odmore nekoliko minuta prije posluživanja.

podijeli