
Slasni burger sa slaninom i sirom
sastojci
- 400 g mljevene teletine
- 400 g mljevene junetine
- 4 hamburger peciva
- 4 kriške cheddar sira
- 12 ploški slanine rezane po dužini
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica senfa dijon
- 4 žlice crnog vina
- 0.5 žličice mljevenog kima
- sol
- papar
Način pripreme
U posudu stavite mljevenu teletinu i govedinu, senf, vino, mljeveni kim, malo soli i papar. Dobro izmiješajte rukom pa od smjese napravite 4 deblja burgera (oko 3 cm).
Burgere izvana premažite maslinovim uljem i pecite ih na grilu sa svake strane oko 4 minute, a potom na grilu kratko pecite i narezanu slaninu.
U prerezana peciva za hamburger prvo stavite meso, a na njega položite sir. U svako pecivo stavite po 3 ploške pečene slanine, poklopite gornjim dijelom peciva i poslužite uz pržene krumpiriće.
Proizvodi iz recepta
