sastojci

  • 400 g mljevene teletine
  • 400 g mljevene junetine
  • 4 hamburger peciva
  • 4 kriške cheddar sira
  • 12 ploški slanine rezane po dužini
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica senfa dijon
  • 4 žlice crnog vina
  • 0.5 žličice mljevenog kima
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

U posudu stavite mljevenu teletinu i govedinu, senf, vino, mljeveni kim, malo soli i papar. Dobro izmiješajte rukom pa od smjese napravite 4 deblja burgera (oko 3 cm).

02

Burgere izvana premažite maslinovim uljem i pecite ih na grilu sa svake strane oko 4 minute, a potom na grilu kratko pecite i narezanu slaninu.

03

U prerezana peciva za hamburger prvo stavite meso, a na njega položite sir. U svako pecivo stavite po 3 ploške pečene slanine, poklopite gornjim dijelom peciva i poslužite uz pržene krumpiriće.

podijeli