Škampi s roštilja
sastojci
- 1 kg svježih škampi
- 1 žlica SPAR Natur*pur BIO maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice vinskog octa
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 2 žlice umaka od rajčice
- 0.5 žličice soli
- 0.5 žličice mljevene paprike
- 1 žličica papra u zrnu
- 20 ml maslinova ulja za premazivanje roštilja
Način pripreme
01
U posudi pomiješajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, umak od rajčice, ocat, peršin, papriku i sol.
02
Škampe nabodite na štapiće za ražnjiće dok ne potrošite sve škampe.
03
Pripremite roštilj, premažite ga uljem te na srednje jaku vatru stavite peći ražnjiće 2 – 3 minute sa svake strane.
04
Poslužite uz prethodno pripremljen umak te dodajte papar u zrnu za bolju aromu.